Porselenlerin Temizliği ve Koruması

Porselen takımlar her kadının yemek masasındaki hayalidir. Ancak çabuk kırılan ve pahalı bu malzemelerinkullanımı oldukça zordur. Porselen oldukça sağlıklı bir maddedir. Aynı zamanda estetik açısından da rakiplerinin önünde bulunur. Ancak porselenlerin de son zamanlarda düşük kalitede olanlarının piyasada bulunabildiğini ve porsenelin kesici bir madde olduğunu göz önünden kaçırmamak gerekir. Eğer porselenle ilgili kullanım kurallarına uyarsanız uzun süre bu ürünlerdenyararlanabilirsiniz.

Porselenler oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle genel kanının aksine fırınların ısıtıcı bölümlerinde ve mikrodalgalarda kullanılabilirler. Çıplak ateş ise porselende ani kırılmalara neden olur. Bu nedenle porselen kesinlikle gaz ateşine tutulmaz. Porselen soğuğa da dayanıklıdır. Ancak ani ısı değişikliklerine maruz kalan, fırından çıkıp aniden buzdolabı giren porselen ürünler anında kırılır. Isıtılan porselen uzun süre oda sıcaklığında bekletilmelidir. Porselen temizliği sanıldığı kadar zor bir olay da değildir. Ancak porselen temizliğinde dikkat edilmesi gereken kural porselenin kireçli su ile yıkanmamasıdır. Kireçli su porselen üstünde beyaz lekeler bırakır ve bu lekeleri temizlemek zordur.

HOME | ABOUT

Copyright © 2011 Dekorasyon, Mobilya Ev Dekorasyonu, Ev Dekorasyon - HANIMLARA ÖZEL | Powered by BLOGGER | Template by 54BLOGGERCoolbthemes.com.