Çocuk Odaları İçin Tüyolar



Uyumlu bir dekorasyon planı ile tasarlanacak çocukodasının, zaman içinde oyun odası, yatak odası ve çalışma odası olarak kullanılacağını unutmayın!
Çocuk odasının dekorasyonu çocuğun doğumu ile başlayan ilk yılda kritik önem taşır ve bu odanın doğru dekorasyonu gelecek yıllarda aile bütçesine olumlu yansır.Çocuk odası dekore edilirken gelecek 5, 10 hatta 15 yılhesaplanarak hareket edilmelidir. Odanın dekorunun temelini ve mobilyalarını basit tutmak, çocuğun büyümesi ile odanın uyum sağlamasına yaradığı gibi, çocuk odasının dekorasyonunun evin genel havası ile de uyumlu kalmasını sağlar.

Fonksiyonel mobilyalar;

Çocuk odasına sağlam ve fonksiyonel mobilyalar konmalıdır. Genç yatağına dönüşebilecekçocuk karyolası, masa olarak da kullanım özelliği olan çekmeceli sehpalar, içine battaniye ve yastıkların kaldırılabileceği ve daha sonraki yıllarda üstüne bilgisayarın veya televizyonunkonabileceği gardırop, çocuk odasında tercih edilebilecek fonksiyonel seçeneklerdir. Fiyatı ucuztutabilmek için cilasız mobilyalar alınıp, daha sonra boyanabilir. Biraz zımparalayıp, birkaç kat boya çekerek, çekmecelerin kulplarını yenileyerek eski bir mobilyayı çocuğunuzun odasına koyabilirsiniz.

Fonksiyonel puflar tekrar popülerleşti. Ahşap küp şeklindeki puf, ebeveynler için yerleştirilen bir sallanan sandalyenin yanına konumlandırılabilir. Çocuk küçükken bu pufun üstüne oturup oyun oynar, daha büyüğünde ise sallanan sandalyede rahatça oturup müzikdinler.

Duvar kaplamaları;

Eğer mobilyalar ve duvar kaplamaları basit tutulursa, çocuğun odasının diğer aksesuarları birkaç yılda bir kolayca değiştirilir. Yeni doğmuş bir çocuğun odasını yumuşak sarı tonda duvar kağıdı ile kaplamak mantıklıdır, nötr renge geçişi olduğu için çocuk büyüdükçe iyi görünecektir.

Duvar kağıdı bordürleri çocuğun odasına farklı anlamlar ve yenilik katmak için idealdir. Bu bordürler hayvan figürleri veya bebek motifleriyle yenilenebilir. Bordürlerde seçilen bir desen, parça halı, perde ve çarşafla tamamlanabilir.

Aksesuar seçimi;

Bir odayı kişiselleştirmenin en iyi yolu aksesuar kullanmaktır. Çocuk büyüdükçe odasına konulabilecek renkli sandıklar, odanın dağınıklığına çözüm olabileceği gibi çocuk odasına da ruh katar.

Konulacak her sandığın, dergi ve kitapların içine konması gibi farklı bir amacı olmalıdır. Odaya raflar kurularak küçük oyuncaklar buralara konulabilir; aynanın yanına hobi aksesuarları yerleştirilebilir. Abajurlar ve yer yastıkları arada değiştirilerek renk trendleri yansıtılabilir.

Çocuk kendi odasını düzenlemek isterse...

8-12 yaşa ulaştığı zaman çocuk, odasının dekorasyonuna karışmak isteyebilir. Bu isteklere kulak verilmelidir, ama ev halkının zevki ve maddi koşullar arasındaki dengeyi kurmak ebeveynlere düşer. Tüm seçimleri çocuğunuza bırakmamalısınız, ama yine de ona zaman zaman seçenekler sunmanız, odasına kişilik katması için önemlidir.

Çocuğunuz ergenlik dönemine girdiğinde kendine örnek aldığı şarkıcıların ve sporcuların posterlerini odasına yapıştırmak ve odasının tüm dekorasyonunu kendi kontrol etmek isteyebilir. Bu durumda duvarın zarar görmemesi için posterlerin çerçevelenmesi dahauygundur, bantla yapıştırılması duvara zarar verecektir. Fotoğraflar ve yazıların asılması için ise bir pano asılması daha iyi olacaktır. Deri veya sünger görünümünde bir duvar kağıdı ilginç bir fon oluşturabilir.

HOME | ABOUT

Copyright © 2011 Dekorasyon, Mobilya Ev Dekorasyonu, Ev Dekorasyon - HANIMLARA ÖZEL | Powered by BLOGGER | Template by 54BLOGGERCoolbthemes.com.