Archive for Temmuz 2013

Mobilya sektörünün önemli markalarından olan İstikbal, Bellona ve Mondi’nin ana tedarikçisi olan Boytaş, mobilya ürünlerinde kullanılan malzemelerin insan salığına uygun olduğunu gösteren Türk Standartları Enstitüsünü’nün (TSE) E1 belgesini aldı. Boydak Holding yönetim binasında, TSE’nin E1 belgesinin teslimi için tören düzenlendi. Törene, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak, şirket çalışanları katıldı. Törende, Boytaş A.Ş Genel Müdürü Şahin Nursaçan, belgenin alınması ile ilgili süreç ve belgenin önemi hakkında bilgi verdi. Şükrü Boydak, yaptığı konuşmada, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Boydak, ekonomisi güçlü, gelişmiş her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de müşteri beklentilerinin arttığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “İnsanların eğitim seviyesi artıyor. Tüketicinin ürünlerden beklentisi artıyor. Burada müşteri beklentisini maksimum sunan firmalar ayakta kalabilecek ve rekabet edebilecektir. Öne çıkacaktır. Bizler Boydak Holding olarak, mobilya sektöründe global anlamda ürünlerin yüzde 15’ini ihraç ediyor, 100’ü aşkın ülkede tüketiciye ulaşıyoruz.” Bir evi yuva yapan faktörler arasında mobilyanın önemli yeri olduğunu aktaran Şükrü Boydak, dünyada ve Türkiye’de tüketici taleplerini, memnuniyetini karşılamak adına standartları yükselttiklerini ifade etti. Boydak, bu doğrultuda Türkiye’de bir ilke imza atarak, TSE’nin E1 belgesini aldıklarını söyledi. “TSE tarafından Türkiye'de ilk kez Boytaş’a verilen E1 belgesi, tüm ürünlerde kriterleri yerine getirdiğine dair belgedir” diyen Boydak, İstikbal, Bellona, Mondi’de üretilen bütün mobilya ürünlerinde kullanılan malzemelerin insan salığına zarar vermediğini ve kanserojen madde içermediğini gösteren belgeyi aldıklarını ifade etti. Boydak, emeği geçen herkese teşekkür etti. TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz de Boydak Grubu'nun belgelendirme çalışmasında hep ilkleri gerçekleştirdiklerini belirterek, teşekkür etti. Karagöz, E1 belgesinin özelliğini anlatarak, “Bölgedeki işin aslı şu. Ahşaptaki bir kimyasalın zaman içinde salınımı ile ortaya çıkacak, insanlık tarihinin çok korktuğu ve ürktüğü kanserojen dediğimiz, kanser dediğimiz bir illetin yayılmasına sebep olmaktadır. Ahşaba emdirilmiş kimyasallar var. Bir takım fiziksel aşamalardan geçirilmiş ürünler vardır. Burada kullanılan kimyasalın miktar olarak belli sınırlarda tutulması elzem hale geldi. Tespitler oldu. Bu belge, o sınırlarda tutulduğunun göstergesidir.” dedi. Konuşmaların ardından, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, E1 belgesini Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak ile Boytaş Genel Müdürü Şahin Nursaçan’a teslim etti. CİHAN
İnsan sağlığı için uygunluk belgesi aldılar Detaylara bak


Türkiye’de mobilya sanayisinin nabzını tutan, sektörün geleceğine yön veren Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), çalışmalarına soluk vermeden devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki organizasyonlarla Türk Mobilya Stilini tüm dünyaya benimsetmeyi amaçlayan MOSDER, bugün Swissotel’de yaptığı basın toplantısıyla dünya mobilya sektöründeki son gelişmeleri açıkladı.

Türk mobilya sektörü, yeniliklere açık yapısı, kalite ve tasarımı birleştiren üretimiyle dünya çapında beğeniliyor ve ihracat hacmini genişletiyor. Türk mobilyası stilinin oluşturulması ve tasarım yatırımlarının sürdürülmesi, markalaşma açısından da önem taşıyor. Markalaşmak için yapılacak en önemli yatırımın, tasarım ve Ar-Ge yatırımları olduğunu düşünen MOSDER üyeleri, yurtdışına ürün ihracatı yaparken fason üretim yerine kendi marka isimleriyle ürün ihracatı gerçekleştirmenin önemine de vurgu yapıyor.

Üreticilerle bir araya gelmiş ilk dernek olan MOSDER, Türkiye’de genç ve eğitimli tasarımcıların yer alması, Türk mobilyasının nitelikli insan kaynağı ile hareket ederek, marka olmasını mümkün kılıyor. Ülkemizin dış ülkelerde adının duyurulması ve ticari ilişkilerimizi artırmak adına çalışmalarını hız kesmeden sürdüren MOSDER, bugün Swissotel’de yaptığı basın toplantısıyla dünya mobilya sektöründeki son gelişmeleri açıkladı.
Türk mobilya sektörüne yön veren ve mobilya sanayisinin nabzını tutan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin yaptığı faaliyetler hakkında şöyle konuştu: “Mobilya sanayiciliği imalata dayanıyor. Her geçen gün Türk mobilya sanayimizin gelişmesi için çaba harcayıp çeşitli organizasyonlar ve fuarlar ile sektörümüzün ilerlemesi için çalışıyoruz. Mobilya sektörü 500 bin kişiye (yan sanayi ile birlikte) istihdam sağlıyor. Türkiye konsept mağazacılıkta son yıllarda atağa geçti, artık Türk mobilya markaları her ülkede var.Türkiye etrafında 1,5 milyar nüfusa hitap ediyoruz; ülkemiz, bu yönden avantajlı durumda çünkü Türkiye’nin 60 şehrinde mobilya üretiliyor. Farklı coğrafyalarla kurulan iş birlikleri ve yapılan anlaşmalar ile Türk mobilya sanayinin ihracat gücünü daha da artırmayı hedefliyoruz. Türk mobilyasının uygun fiyat politikası, konsept bütünlüğü sağlaması ve kalitesi ile diğer ülke üreticilerinden ayrılarak öne çıkması, tanıtım faaliyetlerimizle de birleşerek Türk mobilya stilinin gücünü ortaya koyuyor. Teknolojiyi dünya ile aynı anda kullanıyoruz. Artık imalatçı teknolojinin peşine düşüyor. Son 15 yıldır mobilyacılar dünyadaki tüm fuarları takip ediyor. Geçen aylarda düzenlediğimiz İMOB ile Asya’dan Afrika’ya kadar birçok ülke ile sağlam iş birlikleri kurduk. Hiç durmadan hem ulusal hem de uluslararası iş birlikleriyle Türkiye mobilya sanayisinin gelişimini ve küresel pazarda daha fazla söz sahibi olmasını destekleyici faaliyetlerde bulunuyoruz; 18- 21 Mart tarihleri arasında Çin’de düzenlenen “CIFF Guangzhou” fuarına katıldık. Dünyanın en büyük mobilya fuarı olan ve İtalya’da gerçekleşen Saloni, Mart ayında gerçekleşen CIFF Guangzhou Fuarı ve Ocak ayında gerçekleşen İMOB 2013’ten sonra dünya mobilya sektörünü bir kez daha bir araya getirdi.”
GENÇ TASARIMCILAR BEKLENİYOR

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, bu yıl 9'ncusunu düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları alanındaki tasarım yarışması ile Türkiye’nin genç yeteneklerini ödüllendiriyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin; ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışacak. Gençlerin birbirleri ile rekabet edecekleri yarışma kategorileri ise şu şekilde sıralanıyor: Oturma - dinlenme (oturma grubu, koltuk, kanepe, dinlenme kanepeleri gibi), Depolama, koruma, düzenleme (yemek odasında bulunan mobilyalar) Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi (sehpa, kütüphane, ayakkabılık, Tv sehpası, askılık, telefonluk, portmanto vb.) Uyuma (yatak odasında bulunan mobilyalar) Genç mobilya (genç odasında bulunan mobilyalar), Engelliler için Ev Mobilyası Kategorisi.

Tasarım yarışmasına Türkiye’nin geleceği için çok önem verdiklerinin altını çizen Güleç, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle engelli mobilyası kategorisi ile şimdiye kadar yapılmayanı yapıp, zor şartlar altında günlük yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve bu konuya dikkat çekmek istiyoruz.”

DÜNYANIN 5. BÜYÜK MOBİLYA ÜRETİCİSİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Türk mobilya sektörünü büyütmek ve geliştirmek adına her geçen gün daha fazla emek harcayan MOSDER’in yaptığı çalışmalar ve organizasyonlar, karşılığını açıklanan üretim ve tüketim rakamları ile alıyor. Türk Mobilya Sektörü; 2012 yılında 1 milyar 849 milyon 467 bin dolar ihracat yaparken, bu rakamın 2013 yılında yüzde 10 oranında artması bekleniyor. Hedeflerinin 2023 yılına kadar dünyadaki en büyük ilk 5 ihracatçı ülke içinde olmak olduğunu belirten MOSDER, 5 yıl içinde 10 milyar dolar ihracat beklentisi ile hedefine ulaşmayı amaçlıyor. MOSDER, bu bağlamda Türk mobilya sektörünün ülkemize olan katkısını göz önüne alarak yatırımcıları her geçen gün büyüme kaydeden mobilya sanayisine yatırım yapmaya davet ediyor. Sanayicilerle güçbirliği yaparak, ülkemiz adına güzel işler yapılabileceğinin altını çizen MOSDER, sektörün gelişmesi ve Türk mobilya stilinin en iyi şekilde oluşturulması adına yapacakları projelerin hız kesmeden devam etmesi için tüm gücüyle çalışmalarımızı sürdüreceğini belirtiyor.

Haber Kaynağı: İHA
Avrupa'nın mobilya fabrikası Detaylara bak

HOME | ABOUT

Copyright © 2011 Dekorasyon, Mobilya Ev Dekorasyonu, Ev Dekorasyon - HANIMLARA ÖZEL | Powered by BLOGGER | Template by 54BLOGGERCoolbthemes.com.